Producten


Boeken
De boeken die wij maken zijn historisch verantwoord. Dat betekent dat we - voor zover mogelijk is uiteraard - materialen en technieken gebruiken die men in de middeleeuwen ook gebruikte. Papier met de juiste structuur voor het boekblok, linnen draad om te binden, hout voor de voor en achterkant en leer of perkament voor de bekleding. Sloten maken we van messing- of koperplaat.

Sommige van deze boeken zijn te koop in de kraam. Maar we werken ook in opdracht, waarbij we binden naar de wensen van de klant. Hierbij kan precies worden aangegeven hoe groot het boek moet zijn, wat de kleur leer en de versiering wordt en het type sluitwerk.
Boeken kunnen zonder tekst worden gemaakt, zodat er een notitieboek ontstaat. We hebben voor een ‘moderne’ bruiloft dat werd gevierd in een kasteeltje een middeleeuws receptieboek gemaakt dat helemaal paste in de sfeer van de locatie. Maar voor een re-enactor (middeleeuwse smid) is een buidelboek gemaakt om zijn ‘geheimen van de smid’ in te noteren.
Tevens herbinden we reeds bestaande boeken, waarbij we de moderne kaft eraf halen en er een middeleeuwse band omheen zetten. Dit hebben we gedaan voor een klant die een paperback van de Canterbury Tales graag in een middeleeuws jasje wilde hebben.

Veren en papier
Ook ganzenveren, zwanenveren, inktpotjes en (eventueel) inkt en papier kan bij ons gekocht worden.

Nu te bestellen
De volgende producten zijn op dit moment direct te bestellen:
- ganzenveer, gesneden zodat deze direct klaar is voor gebruik. 2,00
- middeleeuwse boekenlegger, met zogeheten 'kolomwijswieltje'. Geheel van perkament met linnen koord. 10,00
- middeleeuws schriftje. Perkamenten omslag, 1 katern van geschept papier, bevestiging middels perkamenten strengels. 15,00

Design by MG - Copyright © 2009 papiereneenhoorn.nl